Čitaj mi!

Velika iluzija - Godina na filmu 2020.

Filmska godina za nama bila je jedna od najtežih za filmsku industriju, a posebno za bioskope. U tradicionalnom novogodišnjem specijalu "Godina na filmu 2020", prisetićemo se svih onih svetlih trenutaka koji su činili privid normalnosti i pomogli nam da preživimo dane samoizolacije i socijalnog otuđenja.

Prisećamo se jubilarnog 70. Berlinala, jedinog festivala u 2020. koji se održao u formi i po pravilima pre "korone" - premijere srpskog filma "Otac" i susreta sa holivudskim zvezdama Džonijem Depom i Sigorni Viver.

Izdvajamo zvezdane trenutke 48. beogradskog FEST-a koji su osim sjajnih filmova uveličale svetske glumačke i rediteljske zvezde.

Vodimo vas u Holivud i podsećamo po čemu se pamti 92. dodela Oskara, kao i na prvu virtuelnu 33. dodelu nagrada Evropske filmske akademije.

Izdvajamo najbolje domaće filmove i serije u godini za nama i prisećamo se digitalno restuariranih srpskih klasika u okviru projekta "Vip Kinoteka".

O budućnosti, opstanku bioskopa i filmovima koji nas čekaju u novoj godini - iz rakursa kritičara Dragana Jovićevića.

"Premotavanje " je u novogodišnjem specijalu u suprotnom pravcu - umesto ka prošlosti idemo u susret svetskoj premijeri u 2021. godini tri i po decenije iščekivanog nastavka kultnog filma iz 80-ih "Top gan: Maverik".

Autor i urednik: Sandra Perović

Realizacija: Jovana Filipović, Marija Aranđelović, Svetlana Perović, Marko Jeftić