Čitaj mi!

Radost - ključ blagostanja

Jedni rade da bi živeli, a drugi žive da bi radili!

Koliko ljudi, toliko ćudi! Da bi život dobio smisao, čovek mora nešto delati. Biznis obezbeđuje čoveku da živi i uživa, a živi se od dobiti, profita. Ako se prave gubici, onda se živi na uštrb preduzeća, društva, države. Sve u svemu, radi se za dobrobit, za blagostanje.

Sreća prati hrabre ljude, a u osnovi blagostanja je radost. Zanatlija Nikola Dujaković trasira put svoje sreće, a objašnjava nam kako je počeo da se bavi kovačkim poslom i može li se od njega živeti.

Mnogo je priča o digitalnim platformama, infrastrukturi, tehnološkom napretku, o četvrtom talasu civilizacije, o digitalizaciji, veštačkoj inteligenciji, robotici. Izgleda da se tehnogija najbrže menja, nešto teže promene su u organizaciji i sistemu, a najteže su u samom čoveku.

Umesto digitalizacije uz automatiku i kibernetiku sveprisutnija je nanotehnologija i nano proizvodi. Kakva je naša pozicija u ovoj oblasti i šta možemo očekivati u vremenu brzih promena i odliva mozgova?

Šta nam donosi nano era govori profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu dr Đuro Koruga.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

 

Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]