Čitaj mi!

Kako postati šampion: Aleksandar Đorđević i Marina Maljković

Eksluzivne priče 40 naših najvećih šampiona svih vremena podeljene u 20 epizoda serijala.

Najveći šampioni naše zemlje koji su osvajali svet, zlatne olimpijske i evropske medalje govore kako su postigli ove velike uspehe, kako su rasli i odrastali, kako su formirali svoju ličnost, ko im je najviše pomogao, kolika je bila uloga roditelja, trenera, prijatelja i društva, kako su živeli i radili, čega su se odricali i šta je sve potrebno da bi se postao šampion i da bi ti se svet divio.

4. epizoda - Aleksandar Đorđević i Marina Maljković

Njegovo mesto je u društvu 50 najboljih košarkaša Evrope svih vremena, njegova "trojka" je donela Partizanu prvu i jedinu titulu prvaka Evrope a danas je jednako uspešan i kao košarkaški trener - Aleksandar Đorđević. Budućim šapionima kaže da stariji moraju da stave svoja ramena ispod njihovih stopala kako bi uspeli da dotaknu zvezde.

Rođena i odrasla u "košarkaškoj" porodici pa se nekako i očekivalo da se okiti evropskim zlatom i bronzom, ali i bronzom sa Olimpijskih igara. Danas je trener ženske košarkaške reprezentacije Srbije - Marina Maljković. Naša šampionka kaže da od kada zna za sebe zna i za košarku. Ona je žena koja zna da vodi tim i dodaje da je i za to potreban talenat, rad i velika posvećenost.

Scenario: Miodrag Miša Stojanović
Reditelj: Ratko Radović
Montažer: Slavko Ženar
Producenti serije: Ana Šerović i Slavica Nikolić