Čitaj mi!

18. Beogradski festival igre: "Normalno" - Alias, Ženeva

Gledaoci će imati posebnu priliku da pogledaju snimak plesnog komada "Normalno", švajcarske trupe "Alias" iz Ženeve, kojim je u Beogradskom dramskom pozorištu otvoren ovogodišnji 18. Beogradski festival igre.

Kako trupa "Alias" gostuje već četvrti put na BFI, poznata je ne samo beogradskoj, već i široj publici u Srbiji, jer je Radio-televizija Srbije snimila i često emitovala jednu od njenih antologijskih predstava "Težina sunđera", tako će i komad "Normalno" biti dostupan svima onima koji su želeli da ga "uživo" prate u pozorištu, a nisu uspeli zbog ograničenja koja nalaže pandemijska situacija.

Autor i koreograf predstave "Normalno, ujedno i direktor trupe "Alias", je Brazilac Đulijerme Boteljo, koji svoju najnoviju produkciju posvećuje onome što nam se trenutno u životu dešava: " Padamo i ustajemo, jer drugog izbora nemamo, nego da idemo dalje. Trudimo se da ostanemo na nogama- mislim da je ova kriza upravo to" - kaže Boteljo.

Trupa "Alias" je od osnivanja ostvarila više od 25 celovečernjih produkcija ovenčanih međunarodnim uspehom i nagradama. Do danas su igrači izveli više od 500 predstava u 20 država Evrope, kao i na gostovanjima u Africi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi.

Beogradska publika je na 18.Beogradskom festivalu igre ovacijama ispratila uzbudljivu predstavu "Normalno", koju je zabeležila ekipa Radio-televizije Srbije.

Urednik emisije: Ranka Jakšić

Reditelj: Petar Stanojlović