Čitaj mi!

Kako postati šampion: Goran Maksimović, Slobodan Kovač

Eksluzivne priče 40 naših najvećih šampiona svih vremena podeljene u 20 epizoda serijala.

Najveći šampioni naše zemlje koji su osvajali svet, zlatne olimpijske i evropske medalje govore kako su postigli ove velike uspehe, kako su rasli i odrastali, kako su formirali svoju ličnost, ko im je najviše pomogao, kolika je bila uloga roditelja, trenera, prijatelja i društva, kako su živeli i radili, čega su se odricali i šta je sve potrebno da bi se postao šampion i da bi ti se svet divio.

18. epizoda - Goran Maksimović, Slobodan Kovač

Bivši srpski i jugoslovenski strelac, specijalista za malokalibarsku i vazdušnu pušku, osvajač zlatne medalje na OI 1988. godine u Seulu - Goran Maksimović. U ovoj epizodi poručuje deci, ali i roditeljima da treba probati više sportova a onda izabrati onaj "pravi". Svaki rad i trud se uvek isplati i ako u sportu daš 100 posto sebe onda se mogu očekivati vrhunski rezultati, ako ne onda je to na nivou rekreacije.

Kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je 7 medalja, a danas je na mestu selektora reprezentacije Srbije - Slobodan Boba Kovač kaže da je za uspeh potrebno više faktora. Talenat, rad, mnogo sreće i pravi ljudi pored tebe.

Scenario: Miodrag Miša Stojanović
Reditelj: Ratko Radović
Montažer: Slavko Ženar
Producenti serije: Ana Šerović i Slavica Nikolić