Čitaj mi!

Trezor: Godišnjice

Poslednja emisija triptiha o Emisionoj stanici na Crnom vrhu

Crni vrh: pre digitalne ere, Mreža predajnika u Srbiji - Naše interesovanje je usmereno na ljude koji su na ovim planinskim vrhovima gradili, održavali, dežurali, rukovodili - odnosno na njihov svakodnevni život usamljenika, gde su struja i voda od životnog značaja, a odmah zatim dobar odnos sa žiteljima okolnih sela i Planinarsko-smučarskim društvom "Juhor", jer oni se prvi zovu u pomoć, oni prvi i dolaze. Danas ćete upoznati i druge tehničare i inženjere koji su u međuvremenu stigli zbog našeg snimanja, ali i ljude koji nisu stručno obrazovani za rad na predajnicima, linkovima, antenama i svim drugim uređajima Emisione tehnike i veza, ali bez kojih nijedan predajnik ili repetitor na našim planinama ne može opstati. Istorija Emisione tehnike i veza može se naći u knjigama, ali gledaoci dobro znaju da "Trezor" beleži istoriju na osnovu žive reči.

- Učesnici: Učesnici: inž. Vidan Marković, šef Emisionog objekta Crni Vrh i Deli Jovan; tehničar Dragan Soja Sojčić, u ETV od 1982; domaćica Radoslava Rajka Urošević, u ETV od 1988, poštar Radovan Urošević; trgovac Ivanka Urošević; tehničar Svetislav Babić, u ETV od 1967. do 2000; tehničar Slobodan Grlja, u ETV od 1965. do 2006; nekadašnji šef Emisionog objekta na Crnom Vrhu Zdravko Đurđević, u ETV od 1969. do 2011; inž. Vuko Laban, u ETV od 1969. do 1991; domar Relja Mihajlović, u ETV od 1964. do 1996; Radosav Fure Milošević, sekretar Planinarsko-smučarskog društva "Juhor"
- Snimatelj Hadži Vladan Mijailović, asistent Bojan Danilović, snimatelj zvuka Bojan Kovačević, mikroman Vladan Janković, rasvetljivač Žikica Nikolić, saradnik-snimatelj Milena Jekić, vozač Nebojša Stanković, organizator Gordana Grdanović, urednik istraživač Milena Jekić Šotra, grafička obrada Milena Marković, montažeri Nada Dodig Zildžić, autor Bojana Andrić
- Snimano 23.09.2011, premijerno emitovano u "Trezoru" 20.04.2016; Redakcija za istoriografiju