Čitaj mi!

Dokumentarni film

Svirka

Nikolaj Ivanov živi u Sofiji i Berlinu i svira na najvećim svetskim festivalima. (Jam Session, 2018)

Svira na egzotičnim lokacijama poput pustinje u Maliju. Dogonska plemena toliko su zadivljena njegovom muzikom da su mu ponudili kuću i dve žene da zauvek žive s njim. Njegovo ime se nalaz i u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda - učesnik je najvišeg koncerta ikad odsviranog - 5345 metara nadmorske visine u podnožju planine Everest.

Nikolaj Ivanov OM je takođe i slikar. Teme njegovih slika uključuju od golih ženskih tela do religijskih tema. Bavi se zidnim slikama u pravoslavnim crkvama, ali takođe traži inspiraciju u filozofijama i praksama Dalekog istoka. Restauracija je njegova strast - on dovodi novi život u stare zgrade.

U ovom filmu okupljeni su različiti kreativni likovi Nikolaja Ivanova OM. Njegovo putovanje kroz vreme i prostor je ispunjeno muzikom. Njegove avanture dele virtuoz na violini Venci Takev i svetski prvak u beatbohu Skiller - svi koji su učestvovali u zadivljujućem projektu Balkan Khans. Pored njih vidimo i druge živopisne umetnike, ujedinjene svojim talentom i ljubavlju prema umetnosti. Svi se dižu visoko u nebo na putu prema sledećem izlaznom kutku naše planete. Na putu do sledećeg jam sessiona...

Režija: Borislav Kolev