Čitaj mi!

Prva Hronika 54/55 Bitefa

Na programu ovogodišnjeg, dvostrukog, 54/55 izdanja Bitefa, koji traje od 13. do 25. septembra, prikazuju se predstave iz Evrope, Irana, Meksika i Čilea. Festival se održava pod sloganom "Na ivici budućnosti", koji simbolički odražava naše vreme, doba nesigurnosti i maglovite budućnosti.

U prvoj Hronici Bitefa, biće reči o prologu, premijeri "Living Room" u režiji Ersana Montaga u Beogradskom dramskom pozorištu, kao i o predstavi "Cement Beograd" reditelja Sebastijana Horvata, produkciji istog pozorišta. Prva Hronika Bitefa beleži i svečano otvaranje festivala, izvođenjem savremenog plesa "Tragovi" uticajnog belgijskog koreografa Vima Vandekejbusa i njegove kompanije "Ultima vez". U emisiji će biti reči i o pratećim sadržajima Bitefa, festivalu savremenog cirkusa Cirkobalkana.

Prateći i analizirajući programe Bitefa, Hronike će takođe tražiti odgovore na pitanja kojima se predstave bave, probleme dehumanizacije savremenog čoveka, otuđenog tehnologijom, ali i pandemijom, kao i tragičnih posledica klimatskih promena, koje vape za ekološkom revolucijom.

Autor i voditelj Ana Tasić
Reditelj Milica Mitrović
Montažer Nikola Manić
Snimatelji Bojan Marojević, Aleksandar Beatović