Čitaj mi!

Plasido Domingo u Beogradu

Velika svetska operska zvezda i dirigent - Plasido Domingo, prvi nastup u Beogradu imao je pre skoro pola veka.

Tokom karijere profesionalno je bio vezan za naše umetnike, rado je dolazio u naš grad i, a sedam godina od poslednjeg koncerta ovde, Plasido Domingo je ponovo bio gostu Beogradau povodom koncerta na stadionu "Tašmajdan" 8. septembra kojim je zatvoren BELEF. Gradu za koji je tokom cele karijere bio profesionalno vezan i u kome ima puno dragih prijatelja i kolega.

Ovom prilikom maestro Domingo je nastupio na koncertu kojim je zatvoren BELEF, sa Simfonijskim orkestrom RTS pod upravom Dijana Čobanova i sa solistima: Anom Piroci sopranom iz Italije, Marijom Jelić - sopranom iz Srbije i devetogodišnjom saksofonistkinjom Kristinom Vasić koja je ostavila poseban utisak na maestra, na takmičenju "Virtuozi" u Budimpešti.

Tokom maestrovog boravka u Beogradu ekipa Radio-televizije Srbije snimila je ekskluzivni intervju sa njim na temu opere, koncertnih nastupa, takmičenja i podrške koju Plasido Domingo pruža mladim umetnicima.

Kompletan ekskluzivni intervju, potkrepljen atraktivnim snimcima, biće emitovan u ponedeljak 20. septembra u 20.50 na RTS 2.

Autor emisije: Silvana Grujić
Snimatelji: Milan Ljubinković i Milan Stanić