Čitaj mi!

Bunt turneja - Arilje, Kragujevac, Zrenjanin

Nova, 19. sezona, najdugovečnije rok emisije u regionu biće započeta jednim letnjim televizijskim putovanjem kroz tri različita mesta u Srbiji, koja su na svoj način izuzetna. U Buntu je i ovog puta uhvaćen jedan, jedinstveni stvaralački momenat velikog broja autora koji su gostovali u emisiji.

Iako je veza između rokenrola i grada neraskidiva, inspiracija za stvaranje se često krije na mestima na kojima je najmanje očekujete.

Prva stanica je bila Arilje. Tamo je ekipu Bunta dočekao Stefan Niketić, frontmen benda Lagana Sreda, koji se uključio u traganje za neuhvatljivim stvaralačkim momentom.

U Arilju je baš tih dana koncert održao bend Nikad spremni. Oni su bili polufinalisti prvog Bunt Rok Festivala.

Jedan od omiljenih festivala emisije Bunt koji otvara sezonu letnjih muzičkih dešavanja i sa kojim započinje Bunt Rok turneja je Arsenal Fest u Kragujevcu. Ove godine, Arsenal Fest je bio po mnogo čemu specifičan.

Poslednja stanica ovog muzičkog i televizijskog putovanja je bila Zrenjanin. "Pod sjajem zvezda" je bila specijalna postavka Salona Narodnog muzeja Zrenjanina. Naime, radi se o jednoj fantastičnoj izložbi jednog od omiljenih sagovornika Bunta, Branislava Brajana Rašića.

Autor emisije: Branka Glavonjić

Novinar i voditelj: Stefan Jovčić

 

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i uspešno traje u kontinuitetu već osamnaest godina. Krajem septembra 2021.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startuju novu, 19. TV sezonu emisije. [ detaljnije ]