Čitaj mi!

Kulturni centar

Gost Kulturnog centra je akademik Svetislav Božić, kompozitor.

U fokusu ovonedeljne emisije je Srpska akademija nauka i umetnosti povodom 180 godina od osnivanja. O značaju ove institucije i njenom funkcionisanju u vremenu digitalne revolucije govore akademici: Matija Bećković, Dušan Otašević, Ljubinko Radenković i Miodrag Tabački.
Biće reči o izložbi akademika Dušana Otašević u beogradskoj Galeriji Rima, kao i o postavci Beogradski sajam: Inovativnost tehnologija, arhitekture i kulture autora Zorana Dmitrovića i Marije Bjelić, u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti.

Emisija sadrži i kritičke osvrte na 27. Festival autorskog filma i roman "Sloboda u krvi" višestruko nagrađivanog ruskog pisca Igora Sahnovskog.

Pažnju posvećujemo i mjuziklu "Fleš dense" za koji se traži karta više, direktnim prenosima popularnih baleta "Boljšoj teatra" u bioskopu Sinepleks kao i seriji "Branilac" emitovanu na našoj televiziji.

Rubrika Jubilej posvećena je Dragoslavu Srejoviću, srpskom arheologu, kulturnom antropologu, profesoru univerziteta i akademiku, povodom 90 godina od njegovog rođenja.

Urednik Lidija Božić
Autori rubrika: Danijela Purešević, Jovana Janković, Ivan Velisavljević, Ana Tasić, Snežana Ristić, Vladimir Vukomanović Rastegorac, Jovan Marković, Jasmina Mijić, Nikolina Srećković
Sa gostom emisije razgovara Ana Marija Grbić.
Montažer Jakov Pejov
Reditelj Ivan Bukvić