Čitaj mi!

Dramski ponedeljak: Svadbeni marš

Ciklus "Veliki srpski glumci - Velimir Bata Živojinović"

Kao drugi naslov iz ciklusa "Veliki srpski glumci - Velimir Bata Živojinović", u okviru "Dramskog ponedeljka" 17. januara na našem Drugom programu prikazujemo televizijski film "Svadbeni marš", snimljen 1995. godine po scenariju Zorana Božovića i u režiji Aleksandra Đorđevića.

U porodici pukovnika Mitrovića sve tri ćerke su stasale za udaju ali imaju problema u pronalaženju muževa. Led probija najmlađa kćer koja se udaje za mladog asistenta na fakultetu. Njeno venčanje, međutim, pokrenuće lanac događaja koji će, na radost porodice, udomiti i druge dve kćeri.

"Svadbeni marš" je 1982. proglašen za najbolji komediografski tekst na konkursu Udruženja dramskih pisaca Srbije, Pozorišta na Terazijama i časopisa "Jež". Postavljen je na scene više jugoslovenskih profesionalnih i amaterskih pozorišta, prevođen na nekoliko stranih jezika i prikazan i na Češkoj televiziji.

Uloge tumače: Velimir Bata Živojinović, Ružica Sokić, Vera Dedović, Jelena Ivanišević, Branka Pujić, Dragan Jovanović, Dragan Vujić, Lepomir Ivković, Tatjana Lukjanova, Ljiljana Krstić, Mića Milivojević...

urednik ciklusa: Marko Novaković
režija: Aleksandar Đorđević
scenario: Zoran Božović (po istoimenoj komediji)
direktor fotografije: Darko Bogdanović
scenograf: Slobodan Rundo
kostimografkinja: Suzana Tanasković
kompozitor: Miroljub Aranđelović Rasinski
montažerka: Natalija Nikolić