Čitaj mi!

Aleksandar Sedlar, Igor Mišković, Divolly & Markward, Stefan Nemanja, Hrabri Krojač

Kao i u svakodnevnom životu, tako i u muzici, upornost, trud i rad se svakako isplate. Dokaz da je to zaista tako, imaćete priliku da vidite i u najnovijoj emisiji "Bunt".

Prvi gost je kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista i producent Aleksandar Sedlar. On je za "PGP RTS" objavio prvi album "Sale & Sedlari", koji čine odlično odsvirane i aranžirane numere sa humorističnim i eklektičnim tekstovima kakve smo mogli i da očekujemo od Aleksandra Sedlara.

Igor Mišković je svestran i zanimljiv muzičar koji svoja umetnička interesovanja uspeva da pretoči kroz više raznovrsnih muzičkih izraza. Jedan od njih je i bend "Hashima" koji je 2018. godine proglašen jednim od 6 najboljih džez sastava u Evropi. Pored toga, Igor je autor projekta "Eegor" koji potpuno odudara od „Hashime".

U najnovijoj emisiji, upoznaćete i jedan didžej producentski duo, "Divolly & Markward". Ovaj duo je nastupao na najznačajnijim festivalima elektronske muzike, ali iza njihovog rada su stala i svetska didžej i producentska imena. Njihovom uspehu svedoče i impozantne cifre na striming platformama.

Muzički projekat "Stefan Nemanja" je obradovao svoju publiku novim singlom "Bez izlaza" za koji je snimljen interesantan spot. Nemanja Savić i Stefan Kovačević su ostali dosledni svom zvuku i uz podršku ostalih članova benda su poslali snažnu poruku kroz pesmu "Bez izlaza", koja je izdata za "PGP RTS".

U "Buntu" vam predstavljamo i spot "Srećna i vesela" beogradskog sastava "Hrabri Krojač". Gost emisije "Bunt" je i Goran Mladenović, basista i član "Hrabrog Krojača", koji će govoriti o albumu prvencu "Pokreni se", koji je izašao nakon 10 godina postojanja, i od koga ćete saznati nešto više o ovom sastavu.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar i voditelj: Stefan Jovčić

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i uspešno traje u kontinuitetu već osamnaest godina. Krajem septembra 2021.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startuju novu, 19. TV sezonu emisije. [ detaljnije ]