Čitaj mi!

Do, re, mi

6. epizoda: Duvački instrument sa mehom

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi, notica Noca i dirigentska palica - Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkih instrumenata.

Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada. Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument. Kako je moguće da je saksofon drveni duvački instrument, a pravi se od metala.

Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole "Kosta Manojlović", studenata FMU, kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, benda Vladimira Kostadinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja.

U emisiji učestvuju deca polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.

6. epizoda: Duvački instrument sa mehom

U ovoj epizodi deca se upoznaju sa harmonikom i orguljama kao najznačajnijim predstavnicima porodice duvačkih instrumenata sa mehom. Gledaoci će imati priliku da saznaju kako izgledaju i od čega se sastoje orgulje i harmonika. Zahvaljujući studentu FMU Stefanu Rajningeru, čućemo kako zvuče orgulje, a učenik srednje muzičke škole "Kosta Manojlović", Luka Simović, izvešće deo kompozicije Sonata u G molu Domenika Skarlatija, na harmonici.

scenario i koncept emisije Višnja Bradonjić
ilustrator Dejan Mandić
glavni animator Ilija Zipevski
dizajn zvuka Goran Stifanić
direktor fotografije Slobodan Popović
montaža Dragan Uzelac
reditelj Nermin Ahmetović

glasove pozajmili Noca - Mila Manojlović
Feliks - Nermin Ahmetović
Produkcija ART BEAT