Čitaj mi!

Pazi mladost

8. epizoda: Umetnost onlajn

"Pazi mladost" je debatni serijal za mlade koji je ušao u šestu sezonu debatovanja, razmene mišljenja, analiziranja različitih situacija i problema. U devetoj epizodi postavlja se pitanje da li pravo na stanovanje treba da bude zagarantovano ljudsko pravo svakog stanovnika?

Serijal okuplja 24 mladih debatera iz cele Srbije koji imaju priliku da izraze svoje mišljenje, stavove i iskustva kroz razmenu argumenata i logičkog zaključivanja. Oni debatuju o važnim i zanimljivim temama kao što su kulturno nasleđe, uvođenje besplatnog zdravstvanog osiguranja, preduzeća mladih, glasanju onlajn, pravu na stanovanje, životnoj sredini.

Debatno takmičenje se odigralo na ostacima Rimske carske palate Feliks Romulijana kao deo obeležavanja "Dani Romulijane" gde se osam timova polaznika Evropske škole debate borilo za ulazak u polufinale turnira.

Polufinale i finale debate se održalo u Narodnom muzeju grada Zaječara. Serijal je realizovan uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i GIZ-a, u okviru kampanje EU za tebe. Produkcija Art beat.