Čitaj mi!

Plava ptica na Drugom programu!

Vreme je za poletanje i na Drugom programu! Podsetimo se Osmanovih i Borkinih plavoptičastih avantura od ponedeljka 22. avgusta. "Plava ptica" vas čeka svakog radnog dana u 9.00, na Drugom programu Televizije Srbije!

Osman i Borka se mnogo lepo slažu. Osim po nekad. Pa nije Borka kriva što je ona pametnica, pa je Osmanu katkad dosadna, niti je Osman kriv što je on veseljak, pa je Borki nekad nesnosan. Ipak, najsložniji su kada im u reč upadne Gospođa Ž sa svojim beskonačnim savetim o pravilnom govoru i gramatici, ili Gospodin Dž sa svojim nasumičnim zanimljivostima.

Doduše, pitalice Gospodina Dž su potpuna druga stvar. Tu svi napregnu svoje moždane vijuge i potrude se da smisle što zabavnije odgovore. Najbolje od svega je što - dok pogađaju oni, možete i vi kraj vaših ekrana.

I ne samo to. Možete da pravite i neki od recepata naše drage Kuvaričice. Ona je ekspert za dinosaursa od banane, čudovište od sendviča ili bubamaru od paradajza. Njena glavna misija je da vam pokaže kako hrana može biti i zdrava i ukusna i zabavna.

Naša gusarska posada u svakoj epizodi plovi i znanje lovi. I mada naši gusari Oki i Boki na prvi pogled ne deluju baš najbistrije, oni i putem pogrešnih odgovora uvek nauče nešto novo. Koliko je dugačak žirafin vrat, šta su to crne rupe, gde su živeli Aboridžini... to su samo neka pitanja kojima se bave.

Tu su i naša plavoptičasta putovanja. Pošto "Plava ptica" ne zna za granice, ona leti po svim kontinentima i državama, otkriva kulture drugačije od naše i kroz raspevane songove nam priča priče o dalekim krajevima.

U svakoj epizodi biće i pisama drugarića, a podsetićemo se i neizostavnih Osmanovih trikova! Zato nas gledajte svakog radnog dana u 9.00 na Drugom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.