Čitaj mi!

Bunt rok turneja - Arsenal, Egzit, Velikogradištanska gitarijada

Nova sezona najdugovečnije rok emisije u regionu biće započeta jednim letnjim televizijskim putovanjem kroz tri različita mesta i festivala u Srbiji, koji su na svoj način jedinstveni. U "Buntu" je i ovog puta uhvaćen poseban stvaralački momenat velikog broja autora koji su gostovali u emisiji.

 

Prva stanica je bila jedan od omiljenih festivala emisije "Bunt" koji otvara sezonu letnjih muzičkih dešavanja i sa kojim započinje Bunt rok turneja, a to je "Arsenal Fest" u Kragujevcu. Ove godine, "Arsenal Fest" je bio po mnogo čemu specifičan.

Drugi festival koji smo posetili je bio najznačajniji i najveći festival u regionu, ali i ovom delu Evrope, a to je novosadski "Egzit". "Egzitova" krilatica 2022. godine je bila "together always", te smo tako i mi imali priliku da čujemo veliki broj raznovrsnih izvođača, ali i saznamo od njih kako to oni vide ovaj festival.

Gitarijade su prethodnih decenija iznedrile mnoge bendove i autore koje i danas volimo i slušamo. Kao i tada, i sada su ovakve manifestacije značajne jer pružaju prostor mladim autorima da prikažu svoj rad, kao i da im daju vetar u leđa. Ekipa emisije "Bunt" je bila na 6. izdanju "Velikogradištanske gitarijade", na kojem su pored renomiranih bendova u revijalnom delu, nastupili i izuzetno mladi sastavi koji su imali šta da pokažu.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar i voditelj: Stefan Jovčić

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i uspešno traje u kontinuitetu već osamnaest godina. Krajem septembra 2021.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startuju novu, 19. TV sezonu emisije. [ detaljnije ]