Čitaj mi!

Kulturni centar

Kada su nakon više decenija arheolozi u blizini Ostrovice, na Rudniku, ponovo počeli da istražuju već otkrivenu srednjovekovnu crkvu nisu ni slutili da će na tom mestu pronaći grobove koji će o našoj prošlosti pričati jednu novu priču.

 

Zašto su nam važni grobovi, ko u njima počiva i šta nam govore o srednjovekovnom Rudniku govori gost Kulturnog centra arheolog, doc. dr Dejan Radičević sa Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Tema emisije je 4 decenije postojanja Partibrejkersa, jednog od najznačajnijih rok bendova sa ovih prostora.

Govorimo o Austrijskom filmskom festivalu, koji je održan od 22. do 27. septembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Sedam ostvarenja objedinio je slogan "Krajnosti".

Vodimo vas u Narodno pozorište na predstavu koja je otvorila 56. Bitef i to prologom, izvođenjem neobične nemačke predstave "(Nije) kraj sveta" proslavljene rediteljke iz Berlina Kejti Mičel.

Govorimo i o autorskim pravima nad umetničkim delom i aspektima umnožavanja umetničkih dela o kojima piše Dragan Milić u knjizi "Pravo u likovnoj umetnosti".

Predstavljamo novi album "Patient number 9"", velikog muzičara i frontmena legendarnog hevi metal benda "Black Sabbath", Ozija Ozborna.

U emisiji predstavljamo tri nova ostvarenja devete umetnosti koja nude svojevrstan uvid u savremenu francusku strip scenu.

Urednik: Svetlana Ilić
Montažer: Nikola Manić
Reditelj: Raško Milatović