Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U emisiji Magazin Srbija na vezi govorićemo o životu i radu naših ljudi u Mađarskoj i na Kipru. Videćemo kako je ovog leta u Parizu protekla putujuća izložba Muzeja Nikole Tesle o životu i radu našeg velikog naučnika. U Mađarskoj je obeležen jubilej - 30 godina veronaučnog kampa u organizaciji Eparhije Budimske.

Redakcija Srpski ekran Javnog servisa Mađarske, priprema emisije na srpskom jeziku. Od 2018. godine emisija se emituje i na RTS Svetu u okviru serijala "Medijska mreža srpske dijaspore". Gost emisije Snežana Milivojević, novinarka srpske redakcije Mađarskog javnog servisa.

Posle šest godina boravaka u Japanu akademski slikar Milenko Stevanović preselio se na Kipar. Ovih dana umetnik je održao izložbu u Novom Sadu pod nazivom "Lica, predmeti, prostori". Gost emisije slikar Milenko Stevanović.

U organizaciji Eparhije Budimske u Harkanju i Šiklošu sredinom leta priređen je trideseti, jubilarni veronaučni kamp koji je završen učešćem polaznika na liturgiji u manastiru Grabovac. Prilog Snežane Milivojević.

Nedavno je u Srpskoj kulturnoj bašti u Klivlendu, u saveznoj američkoj državi Ohajo, otkrivena bista našem teniseru Novaku Đokoviću. Ovaj svečani čin, u znak velikog poštovanja i zahvalnosti srpskom sportskom velikanu, uz svestranu podršku Srba u Americi, osmislila je Teslina naučna fondacija iz Filadelfije.

Muzički gosti tenor Slavko Nikolić i KUD Batajnica.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.
Reditelj Dragica Gačić.