Čitaj mi!

Porodična mreža

Epizoda 6: Digitalno nasilje

Digitalno nasilje je veoma složena vrsta nasilja jer često podrazumeva fuziju svih oblika zlostavljanja - od verbalnog, emocionalnog, socijalnog i seksualnog zlostavljanja, do fizičke torture. Specifično je po postojanju ogromne publike koja ga prati i to što se njegovi tragovi teško uklanjaju sa interneta pa zato mogu iznova da povređuju žrtvu.

Ljudi često sami sebe dovode u rizik od elektronskog nasilja jer dele neprimerene sadržaje i ostavljaju lične informacije koje mogu biti zloupotrebljene. Zašto je to tako, kako se možemo zaštititi od ovog problema, na koji način da reagujemo ako nam se tako nešto desi - saznaćete od psihologa Ane Mirković i porodica Konrad i Banac.

Serija "Porodična mreža" deo je projekta Bezbednost dece na internetu koji se realizuje uz finansijsku podršku i u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ekipu serije čine: voditelj i scenarista Ana Mirković, glavni koordinator projekta i odgovorni urednik Redakcije školskog programa Nevena Mladenović Blagojević, kompozitor muzike Vladimir Graić, producent Dragana Bogdanović, dizajner zvuka Nebojša Dragićević, montažer Bojan Filipović, direktor fotografije Marko Mikić, urednik serije Tamara Vešković i reditelj Milica Soldatović Mikić.