Čitaj mi!

Sajam naoružanja u Kini

Jubilej Centra za mirovne operacije Vojske Srbije, Sajam naoružanja u Kini i novosti iz vojske u najnovijoj emisiji "Dozvolite..."

Centar za mirovne operacije Vojske Srbije nedavno je obeležio svoj jubilej - 20 godina od učešća pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama. Takođe, Centar svoj praznik obeležava u znak sećanja na dan kada je prethodnica mirovnih snaga Jugoslovenske Narodne Armije stupila na Sinajsko poluostrvo, pod zastavom Ujedinjenih nacija.

Pripremili smo vam i pregled sa Sajma naoružanja i aeromitinga u Kini. U gradu Žuhai prikazano je više desetina novih borbenih sistema kineske vojske, ali je bilo i više od 700 izlagača iz 43 zemlje sveta. Letački program imali su i kineski stelt lovac J-20 i novi višenamenski avion J-16.

Pogledajte i kratki dokumentarni film Zastava filma iz daleke 1957. godine "Odred mira" o učešću pripadnika JNA u mirovnoj misiji na Sinajskom poluostrvo koje je počelo krajem 1956. godine. Režiju potpisuje Krsto Škanata.

Saznajte i novosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Emisiju možete pratiti na društvenim mrežama, jutjubu i platformi RTS Planeta.

Ekipa RTS-a:
urednik emisije: Goran Janićević
novinar: Igor Topalović
montažeri: Vesna Grba i Mirko Krsteski
organizator: Danko Rapaić
producent: Stefan Radonjić
realizacija: Vladimir Antić

ekipa VFC "Zastava film":
direktor: pukovnik Goran Ikonić
organizator: Aleksandra Živković
snimatelji: zastavnik I klase Srđan Grčić, Mirko Lukanović, Žarko Pekez, Vujadin Mićunović, Bogdan Petrović i Lazar Jovanović
asistenti snimatelja: Aleksandar Đorđević i Ljubiša Glišović

Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]