Čitaj mi!

Dobro je, dobro je znati...

Dobro i kratko objašnjenje usamljenosti je da je to osećaj kada ste u neadekvatnom društvu. Veoma često se baš usamljeno osećaju oni kojima je postavljena dijagnoza - epilepsija.

Da li je zaista moguće da društvo danas još uvek nema dovoljno razumevanja za ovaj poremećaj ili ima previše predrasuda a premalo znanja i naučnih činjenica o poremećaju koji ima više od 65 miliona ljudi u svetu, u Srbiji oko 70.000

Više je datuma u godini kada se širom sveta obeležava dan podrške svima koji žive sa epilepsijom. Novembar je ceo mesec posvećen tome a boja lavande je simbol i trebalo bi da ukazuje na usamljenost protiv koje se borimo.

U ovoj emisiji serijala Dobro je, dobro je znati... dajemo podršku svima koji žive sa ovom dijagnozom donoseći naučna saznanja i objašnjenja važna pre svega za epilepsiju kod dece i omladine.

U studiju biće dr Bora Cekić, dečji neurolog u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Oblast užeg stručnog interesovanja dr Bore Cekića su epileptologija i klinička neurofiziologija sa posebnim akcentom na elektrocefalografiju i neurofarmakologiju, za šta se usavršavao u našoj zemlji i inostranstvu.

Urednik i voditelj je Marijana Vuk Mrđa, novinar saradnik Ana Založnik, reditelj Dragica Gačić, organizator Dragan Kostić.