Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U emisiji Magazin Srbija na vezi govorićemo o inicijativi dijaspore i projektu povezivanja opština u Srbiji i Sloveniji. Najavićemo finalno takmičenje za "Najbolju tehnološku inovaciju", a videćemo i kako je u Vladi Srbije protekla dodela priznanja sportske manifestacije "Kros RTS-a". U Parizu održana tribina povodom izlaženja zbornika "Francuska i Srbija: izazovi večitog prijateljstva".

Projekat povezivanja opština u Srbiji i Sloveniji traje nekoliko godina. Nosioci projekta su Božidar Drinić, glavni i odgovorni urednik lista "Agrar" i Rade Bakračević, glavni urednik "Štajerskih novica". Koje su nove inicijative i projekti čućemo od Božidara Drinića.

Finalno takmičenje za "Najbolju tehnološku inovaciju" održava se 23. decembra u studiju na Košutnjaku uz direktan prenos na RTS-u. Gost emisije Vladimir Nikić, član organizacionog Odbora takmičenja za "Najbolju tehnološku inovaciju".

U Vladi Srbije uručene su nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama za podršku u organizaciji Krosa RTS-a. Gost emisije Stevan Kovačević, direktor Krosa "RTS-a".

Na tribini povodom izlaženja zbornika "Francuska i Srbija: izazovi večitog prijateljstva", multidisciplinarno je obuhvaćena najšira lepeza odnosa dve države, od istorije, preko kulturne diplomatije i ekonomije do Evropskih integracija. Iz Pariza se javlja Vladan Jočić.

U Beču je u Akcent teatru 4. decembra održan koncert Ansambla KOLO. Tamošnjoj publici, na poziv srpske dijaspore, predstavili su se igračkom predstavom "Sokolova pesma". Prilog Vere Marjanović i Miroslava Vojinovića.

Videćemo i da li je sve spremno za 20. Dečju pesmu Evrovizije u Jermeniji. Srbiju predstavlja Katarina Savić sa kompozicijom "Svet bez granica". Iz Jerevana se javlja Tijana Lukić.

Muzički gosti Duo Moderato i Zemunski tamburaši.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.
Reditelj Dragica Gačić.