Čitaj mi!

Buč Kesidi: Euforija uživo

U subotu 4. februara, na Drugom program sa početkom od 23.25 časova, premijerno emitujemo muzičko-igrani film "Buč Kesidi: Euforija uživo".

Kako izgleda kada Luka Racić i Zoran Zarubica, dvojac koji stoji iza naziva "Buč Kesidi", odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame "Yugodiskaća", najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, publika može saznati u novom filmu naziva "Euforija uživo" čiji su idejni tvorci David Jovanović i Đorđe Kosić.

"Buč Kesidi", muzički dvojac koji je regionalnu scenu osvojio muzikom koja ima odrednice indi popa, indi roka i eletkropopa, 2019. godine je predstavio drugi studijski album "Euforija".

Publika će u filmskom ostvarenju "Euforija uživo" imati priliku da vidi šta se dogodilo tog dana u studiju i kako je izgledao njihov koncert iz "hiljadu devetsto šezdeset i neke".

Ovaj ekranizovani koncert sa interesantnim zapletom vraća nas u epohu 60-ih i 70-ih godina, a publika će moći da uživa u koncertnom izvođenju numera "Euforija", "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže", "Nedelja ujutru", "Tiho"... i drugih.

"Naš plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom na to da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn koji bi trajao 20-ak minuta, a koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja za to, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je bio veoma voljan da radimo, ali je i postepeno razvijao početnu ideju i razmeru celog projekta, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film", izjavili su članovi benda.

Uloge tumače: Luka Racić, Zoran Zarubica, Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić...

urednik za RTS: Marko Novaković
reditelj: David Jovanović
kreatori i scenaristi: David Jovanović, Đorđe Kosić
direktor fotografije: Mladen Teofilović
scenograf: Iva Ilić
kostimografkinja: Suna Kažić
montažeri: David Jovanović, Stefan Rokvić
dizajner zvuka: Antonio Andrić
snimanje, montaža, miks i mastering pesama: Petar Stevanović
izvršni producenti:Relja Milanković, Luka Racić, Zoran Zarubica, Nikola Jovanović
producenti: David Jovanović, Marija Simić, Janko Đorić
proizvodnja: Bassivity Studios 2021. godine