Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Život je samo jedan - Ivana Meklvejn

Videli smo na ekranima toliko dramatičnih situacija, kada policija upada u neki objekat, u stan... kada su upereni pištolji, kada se čuju urlici, vriska, plač, scena koja uznemirava. To  gledamo na televiziji, jer se uglavnom vide takve situacije u operativnom radu policije.

Retko znamo i vidimo šta je prethodilo takvoj slici koja je koji put i tragična. Žena sa kojom razgovaram u ovoj emisiji je jedan od  pregovarača u Ministartsvu unutrašnjih poslova Srbije  koja se ovim poslom bavi 14 godina.

Po zanimanju je lekar sa uskom specijalizacijom u forenzici opredeljena da se što više edukuje u ovoj delikatnoj oblasti. Nju retko viđamo, nije eksponirana medijski i retko se može objasniti ta tananost pregovanja u vrlo delikatnim situacijama.

Prošla je specijanu obuku u Velikoj Britaniji gde su vrhunski stručnjaci-instruktori Hendon Metropolitan policije, školovali odabrane kandidate iz više zemalja kako da pregovaraju u talačkim krizama i situacijama visokog rizika kada je cev uperena u policiju i njih koji su deo tima u pregovaranju.

Kako nekoga koji je već prekoračio ogradu mosta, rešen da se ubije sprečiti da skoči u reku.

Njena stručnost, umerenost, trpeljivost veština ophođenja i uzdržanost objašnjavaju da u svom poslu kojim se bavi 13 godina nije imala ni jedan slučaj u kojoj je bilo gubitaka ljudskih života.

Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]