Čitaj mi!

Kulturni centar

Naša plesna scena je jedinstven prostor slobode izraza i komunikacije između njenih učesnika, umetnika i posmatrača. Šta ova sloboda znači autorima, a šta zajednici u kojoj oni stvaraju, tema je u Fokusu Kulturnog centra.

O tome govore: Marijana Cvetković, Stanica - Servis za savremeni ples, Anja Đorđević, kompozitorka, Vlasta Veselko, plesačica, instruktorka savremenog plesa i argentinskog tanga, Institut Tango natural i Isidora Stanišić, koreografkinja i baletski pedagog.

Predstava "Idiot", adaptacija romana Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Ivice Buljana, premijerno je izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.Tim povodom gošća Kulturnog centra je glumica Vesna Čipčić.

U Kulturnom centru govorimo o upravo završenom 51.Međunarodnom filmskom festivalu, o zbirci priča "Sanjao sam za tebe" koju je napisao savremeni mađarski književnik Đerđ Špiro kao i o delu arhitekte Vojina Simeonovića povodom upravo objavljene monografije o njegovom radu. Biđe reči i o knjizi "Treći paradoks" Vladimira Arsića.

Srpska književna zadruga obeležila je trideset godina od prvog objavljivanja zbirke pesama Pismo Ivana V. Lalića - krajem prošle godine objavila je njeno ponovljeno divot izdanje, i to je jedna od tema u ovoj emisiji.

U rubrici Jubilej govorimo o 160 godina od osnivanja Više ženske škole u Beogradu.

Urednik emisije Lidija Božić
Autori priloga: Marija Nenezić,Jovana Janković, Jasmina Mijić, Miroljub Stojanović,Vladimir Vukomanović Rastegorac, Snežana Ristić, Ana Marija Grbić,Nikolina Srećković
Montažer Nikola Manić
Reditelj Raško Milatović