Autoportret: portret umetnika u mladosti, Marko Janketić

Gost emisije Autoportret: Portret umetnika u mladosti je glumac Marko Janketić. Jedan od najboljih i svakako jedan od najangažovanijih glumaca mlađe generacije, podjednako je posvećen pozorištu, filmu i televiziji.

Marko Janketić je od prve uloge, kada je kao dvanaestogodišnjak zaigrao u "Bašti sljezove boje" u Malom pozorištu "Duško Radović", preko uloga u popularnim televizijskim serijama, u filmskim ostvarenjima, do uloga u matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, pokazao da vlada različitim žanrovima.

O odrastanju u glumačkoj porodici, svojim počecima, ljubavi prema pozorištu, predstavi koja je bila prekretnica u njegovoj karijeri, Marko Janketić razgovara sa kolegama Hanom Selimović i Ljubomirom Bandovićem.

Gost Autoportreta gledaoce vodi na Tajno mesto, koje je blizu njegove kuće i pozorišta, u rubrici Moj izbor otkriva šta voli da čita i odgovara na Prustov upitnik.

Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić, rediteljka je Milica Soldatović Mikić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Autoportret Autoportret

Autor:
RTS

U fokusu četvrte televizijske sezone (od 4. marta RTS1, ponedeljkom) biće autori i stvaraoci različitih generacija. [ detaljnije ]