Ovo je Srbija

Skupština grada Šapca razmatra inicijativu dopisništva RTS-a da jedna od ulica u tom gradu dobije ime radnika šabačkog Dopisništva koji su nastradali na radnom zadatku, na Baniji 1991. godine.

U Opštoj bolnici u Požarevcu biće predstavljena zajednička inicijativa Srbije i Rumunije u borbi protiv raka u pograničnom području. Izveštava Novica Savić.

Na severu Srbije poslodavci imaju problem sa manjkom odgovarajuće radne snage, dok je na jugu, uprkos sve većim investicijama, i dalje veliki broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Koliko će novih radnim mesta biti otvoreno u Smederevu, Kraljevu i Leskovcu, proverava Biljana Jović.

Uoči uskršnjih praznika povećan je promet hrane životinjskog porekla. Veterinarski inspektori Ministarstva poljoprivrede, pored redovnog nadzora, sprovode i vanredne kontrole u 25 okruga u Srbiji. Više u priči Ljiljane Raičević.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić, Zorana Koršoš Nikolić
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]