Ovo je Srbija

Da bi zaštitili izvorište pijaće vode od izlivanja Drine, u Mačvanksom Prnjavoru postavljena najmodernija BIVER zaštita sa mobilnima barijerama. Istraživali smo kako funkcioniše i koliko meštanima znači zaštićeno izvorište.

Prokupački putevi prepuni su udarnih rupa. Najgora situacija je u ulici koja vodi do bolnice. Istražujemo kada će putevi u topličkom kraju biti rekonstruisani i da li Sijarinska banja spremno dočekuje goste za praznik.

Povodom Velikog četvrtka i predstojećeg Uskrsa proveravamo da li ima gužvi na putevima, kakva je prodaja jaja i boja i kako teku prepreme za tucijadu u Mokrinu.

Borislav Teodor i njegova žena Slavica doselili su se prošle godine u Crepaju i počeli da gaje japanske prepelice. Njihova jaja su veoma zdrava, a planiraju proširenje proizvodnje. Trenutno su veoma tražena zbog Uskrsa pa se u prodaji mogu naći i ofarbana prepeličja jaja.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva Gordana Jakovljević

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]