Kulturni dnevnik

Danas je u Beogradu obeležen Dan sećanja na stradanje Narodne biblioteke Srbije tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. Tim povodom u holu nacionalne biblioteke otvorena je Izložba svih dela Zaharija Orfelina iz fonda ove ustanove, a javnosti je prvi put predstavljeno originalno izdanje knjige "Goresni plač", za koju se smatralo da je nepovratno izgubljena u aprilskom bombardovanju.

U Služenom glasniku predstavljena je nova knjiga istoričarke Radine Vučetić pod nazivom "Evropa na Kalemegdanu".

U paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu otvorena je Prolećna izložba, jedna od najznačajnijih ULUS-ovih manifestacija.

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda otvorena je izložba radova Nataše Teofilović, pod nazivom "Izložba druga. i prva", koja obuhvata dela nastala u prethodne četiri godine tokom procesa autorkinog umetničkog istraživanja.

PGP je objavio CD - "Originalna muzika iz serije Nemanjići - rađanje kraljevine".

U Kanu će biti održan prvi Međunarodni festival televizijskih serija čija selekcija je nedavno predstavljena u tom francuskom gradu. U takmičarskom delu programa biće prikazane nove serije iz devet zemalja.

RTS nedeljom na Prvom programu prikazuje seriju "Nemanjići - rađanje kraljevine". Osim vladara i istorijskih ličnosti, tu su i izmišljeni likovi. Jednog od junaka fikcije, glumi Vučić Perović gost Kulturnog dnevnika.

Urednik Lidija Božić
Montažer Nikola Manić
Realizator Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar