Ovo je Srbija

Selo Crvena Reka kod Bele Palanke i dalje je pod vodom iako poplava na jugu Srbije odavno nema. Oštećene su kuće, a trpe štetu i poljoprivredne površine i voćnjaci. Izvori koji su se ulivali u reku sada idu u njihovo selo, a pojavile su se i podzemne vode. Naš reporter istražuje da li se i šta preduzima za rešavanje ovog problema i da li će biti angažovane crpne stanice kako bi se izbacila voda iz domova Crvenorečana.

Posle kašnjenja od mesec dana u Banatu je počela setva šećerne repe. Da li će ovo kašnjenje uticati na prinose i koliko će oranica biti zasejano, proveramo na imanju poljoprivrednog preduzeća Zlatica pored Zrenjanina.

Povodom Dana braće i sestara, posetićemo hraniteljske porodice u SOS Dečjem selu kod Kraljeva.

Predstavljen projekat prekogranične saradnje Pančeva i Temišvara o obuci zatvorenika da suše voće, povrće i začinsko bilje. Trenutno je u toku teorijska obuka, sledi praktična a nabavljene su i mašine. Cilj je njihovo lakše zapošljavanje i socijalizacija po izlasku iz zatvora.

Leskovački kulturni centar, preko projekta "Gradovi u fokusu" Ministarstva kulture, dobio je šest miliona dinara. Ulaz objekta koji je simbol Leskovca biće kompletno renoviran, a plan je da ulazni hol postane galerija i prostor za koncerte. 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Anastasijević
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs  

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]