Ovo je Srbija

Potrošačka korpa u Srbiji košta tri puta više nego u zemljama Evropske unije. Zašto je to tako i šta najviše utiče na cene osnovnih životnih namirnica, odgovara gost emisije Denis Perinčić, iz Republičke unije potrošača.

U školama u Srbiji počele su pripreme za male maturante. Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit iz maternjeg jezika i kombinovani test. Izveštavaju dopisnici iz Kraljeva i Kruševca.

Koliko košta matursko veče za osnovce i srednjoškolce, može li se novac pametnije utrošiti i ko odlučuje kako će se proslaviti matura, u pričama naših dopisnika iz Pirota, Valjeva, Jagodine.

Jahtu trimaran, predstavljenu na ovogodišnjem sajmu nautike, projektovali su mladi jagodinski dizajneri. Vlasnici firme koja radi opremu za najpoznatije svetske brendove planiraju dalji razvoj tog projekta. Više u priči Vesne Lazić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojnović i Zorana Koršoš Nikolić
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]