Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Aleksandar Milosavljević, autor knjige "Pozorišni Direr i drugii zapisi" koja je nedavno objavljena u ediciji Dramaturški spisi Sterijinog pozorja.

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije, Srpski PEN centar, Srpsko književno društvo i Forum za kulturu Evropskog pokreta u Srbiji u saradnji sa Univerzitetom umetnosti, organizovali su okrugli sto o rezultatima Konkursa grada Beograda za podršku projektima u kulturi koji su naišli na opštu osudu stručne i najšire javnosti, uz zahteve za poništenje konkursa i ostavku gradske sekretarke za kulturu.

Izložba slika i crteža akademika Miodraga Miće Popovića koja obuhvata retrospektivu njegovog umetničkog delovanja, otvorena je u Valjevu, u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Mića Trnavac".

Na svečanosti u Skupštini grada dodeljene su Nagrade grada Beograda.

Ovogodišnji Gitar art festival zaokružen je koncertom portugalske pevačice Dulse Ponteš koja spaja tradicionalni fado sa savremenim stilovima i traži nove forme muzičke ekspresije. 

"Dokumentovanje arhitekture u kontekstu" naslov je izložbe fotografija arhitekte Relje Ivanića koja je otvorena u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda.

Ekipa Kulturnig dnevnika bila je na studijskom koncertu Bisere Veletanlić u Ustanovi Kulture Parobrod.

Na velikoj sceni Burg teatra u Beču je premijerno izvedena drama Judžina O'Nila "Dugo putovanje u noć". Luksuznu bečku postavku potpisuje rediteljka Andrea Bret.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]