Ovo je Srbija

Kese, dušeci, šut i ostalo smeće "krase" put od Niške Banje do Radikine Bare. Divlje deponije, na kojima mahom preovladavaju, nerazgradive plastične kese srećemo na svakom koraku. Zašto ne brinemo o prirodi i ne koristimo je za odmor i relaksaciju već je uništavamo?

Ekološke štedljive montažne kuće po standardima Evropske unije proizvode se desetak godina u Mrčajevcima kod Čačka. Prodaju se od Islanda do Dubaija. Kuća od 16 kvadrata može da bude trajni dom, da se koristi u kriznim situacijama, ili za zbrinjavanje osetljivih društvenih grupa.

Za proteklih nedelju dana saobraćajna policija na području Subotice, izdala je "rekordna" 753 prekršajna naloga, pet vozača je isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanosti. Koja je struktura prekršaja i da li je njihov broj povećan zbog novina u zakonu, saznajemo u saobraćajnoj policiji u Subotici.

U svim osnovnim školama u Srbiji 24. aprila, biće održan Info-dan tokom kojeg će učenici osmog razreda moći da se obaveste o tome šta nude specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama. Mi ćemo, tim povodom, posetiti jednu kragujevačku školu.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović 
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]