Oko magazin: Opozicija, promene i prestrojavanja

Ko će ući u Đilasov Savez za Srbiju a ko su ljudi koji će ubuduće voditi Demokratsku stranku i "Dosta je bilo"

Novi predsednik pokreta: "Dosta je bilo" je mašinski inženjer iz Bora Branislav Mihajlović. Jedan drugi mašinski inženjer Dragan Đilas najavio je formiranje Saveza za Srbiju, u koji ipak neće ući Pokret slobodnih građana ali hoće Narodna stranka. Za razliku od Jankovića Jeremić bi u tom Savezu želeo da vidi i Dveri Boška Obradovića a verovatno i Demokratsku stranku. DS pritom očekuju izbori za novog predsednika partije. Analiziramo šta mogu doneti promene i prestrojavanja u srpskoj opoziciji.

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Ove godine održaće se i opšti izbori u Bosni i Hercegovini. Ključna borba vodiće se za pozicije tri člana predsedništva a za mesto u Sarajevu konkurisaće čak i čovek koji je sve učinio da dokaže da je Bosna nemoguća država: Milorad Dodik. Bakir Izetbegović nema pravo kandidovanja, ali se kao kandidat pominje njegova supruga Sebija a ponovo je dilema da li će hrvatskog člana predsedništva izabrati Hrvati ili Bošnjaci.

U emisiji povodom izbora novog predsednika Kube pogledajte i sećanje na ikonu levice, jednog od lidera kubanske revolucije Ernesta Če Gevaru.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar