Kulturni dnevnik

U goste nam dolazi Tanja Šljivar, autorka drame "Režim ljubavi" čija se praizvedba, u režiji Bojna Đorđeva očekuje ovih dana u Ateljeu 212.

U Novosadskom pozorištu je premijerno izvedena predstava "Hasanaginica" Ljubomira Simovića na mađarskom jeziku u režiji Andraša Urbana. Tekst je na mađarski preveo Robert Lenard, koji je sa Vedranom Božinović i dramaturg predstave. Naslovnu ulogu tumači glumica Marta Bereš.

U galeriji Studentskog kulturnog centra Novi Beograd otvoreno je Osmo Bijenale mozaika. Ova manifestacija je jedna od najvećih u regionu koja promoviše mozaik kao jednu od najzahtevnijih klasičnih slikarskih tehnika.

Prikaz autorskog filma "7 dana straha" reditelja Hozea Padilha, po istinitom događaju o terorističkoj otmici aviona Air Fransa 1976. godine je za Kulturni dnevnik pripremila Sandra Perović.

U Užicu je u toku 13. regionalni književni festival "Na pola puta". Gosti su eminentni književnici koji razgovaraju sa publikom u užičkoj gimnaziji i čitaju svoja dela.

Centar za promociju nauke u Galeriji Radio-televizije Srbije organizovao je razgovor o knjizi "Bura informacija: Zašto lajkujemo?" autora Hendriks i Hansen. Oni nas upozoravaju na buru informacija koja preti da preplavi društvo velikom količinom informacija koje ljudi nekritički koriste kako bi formirali mišljenje i doneli odluke.

Dugo očekivani mjuzikl posvećen Tini Tarner premijerno je izveden u Londonu, u Oldvič teatru na Vest Endu. Fantastične kritike i rasprodate predstave obeležile su početak prikazivanja mjuzikla posvećenog velikoj divi.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]