Ovo je Srbija

Pirotski stočari ove godine mogu da računaju na 58 miliona dinara iz republičkog budžeta. To bi moglo da pomogne proizvođačima mesa, sira, poznatih peglanih kobasica i sušenica da povećaju proizvodnju. Na terenu je Maja Mijalković.

Kako je Smederevska Palanka, nekad najzaduženija opština u Srbiji, smanjila dug sa dve milijarde dinara na 49 miliona, u priči Biljana Jović.

Poslednjih dvadeset godina broj gojaznih osoba u Srbiji povećan je za 60 procenata, a svako treće dete ima prekomernu težinu. O uzrocima i načinima da se problem reši razgovaramo sa dr Zoricom Jovanovski, načelnicom Centra za higijenu, hranu i ishranu Instituta "Batut".

Zašto je Srbija nedovoljno uključena u programe Uneska, i zašto je veliki broj objekata kulturnog i industrijskog nasleđa prepušten je propadanju istraživala je Bojana Delibašić iz Dopisništva u Kragujevcu.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Ljiljana Ivanović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 


broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]