Srbija na vezi

Administrativna greška-problem hrvatskog državljanstva za 5000 Srba

 

Tragom vesti koju su nedavno objavili list Saveza Srba iz regiona "Srpsko kolo" i nedeljnik Srpskog narodnog vijeća "Novosti", da više od 5000 Srba ne može da ostvari pravo na hrvatsko državljanstvo zbog republičkog državljanstva koje im je upisano u matičnim knjigama, u goste smo pozvali predsednika Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitisti Savu Manojlovića, da pojasnimo ovu situaciju i vidimo kakva su rešenja moguća.

 

Prošle nedelje, u federalnom delu Bosne i Hercegovine, tačnije u Drvaru održana je osnivačka skupština Saveza srpskih udruženja "Zavičaj". Cilj ovog udruženja je povratak, ostanak i opstanak Srba u Federaciji BiH, njihovo zapošljavanje, zaštita imovine, očuvanje tradicije, kulture i jezika. Videćemo prilog Radio televizije Republike Srpske.

 

Kolu srpskih sestara u Medarima u Zapadnoj Slavoniji nedavno je dostavljena humanitarna pomoć od članova Udruženja penzionera Vukovar Novi. Prilog su pripremile kolege iz Tv produkcije ZVO Vukovar.

 

Kud god da se selio, naš narod je sa sobom nosio i čuvao karakteristike svoga kraja. Pitamo li se, šta sve čini naš etnos? Jedan od odgovora, ovih dana nalazi se u Muzeju Kozare u Prijedoru.

Svoja osećanja prema zavičaju, Krajini Jovan Opačić je u knjigu poezije "Krajiške elegije", čija je promocija ovih dana bila u Matici iseljenika u Beogradu.  Događaj je pratila Marija Cvijić.

Muzička podrška u studiju biće muška pevačka grupa Kulturno umetničkog društva "Krajina"

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Ernestina Gligorijević


 


broj komentara 0 pošalji komentar