Ovo je Srbija

Kako se pripremaju naša lepa a zapuštena izletišta za predstojeći prvomajski uranak. U čišćenju Aleksandrovačkog jezera, izletišta nadomak Vranja, učestvuju policajci, vojnici, planinari, radnici javno-komunalnog preduzeća i svi oni koji brinu o prirodi i životnoj okolini.

Odlična prilika za kvalitetno praznovanje su kratki izleti. Ovo su naši predlozi: Arheološko nalazište rimske carske palate Feliks Romulijane, uvršteno na Uneskovu listu svetske baštine, Negotinske pimnice, kompleksi vinskih podruma u naseljima od kamenih kuća, čudo prirode -  Đavolju varoš.

Zaštićeni spomenik prirode Resavska pećina, osim nadaleko čuvenih stalaktita, odskora nudi i novi sadržaj za posetioce - avantura park.

Privrednici Rasinskog okruga pozvani su na sajam Kina ekspo koji će se održati u junu u Budimpešti. Šta naša privreda može ponuditi ovom tržištu i kakvi su vidovi saradnje dve zemlje?

Počela je berba jagoda u plastenicima. Proveravamo da li su proizvođači i potrošači zadovoljni cenom?

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs  

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]