Ovo je Srbija

Povodom 4. maja, dana kada je umro Josip Broz Tito, podsećamo se vremena kada je Užice bilo Titovo, kako su ga Užičani dočekivali nekada a kako ga se sećaju danas.

Na pedijatriji u Vršcu godinu dana radila je doktorka bez diplome. Kako je otkriveno da je "doktorka" zapravo studentkinja medicine? 

Toplotni talas koji je stigao početkom maja ostavio je traga na usevima. Zbog visokih temperatura i snažnog vetra zemlja je ispucala i suva a lisnati deo pšenice koja je porasla do dvadesetak santimetara, počinje da žuti. Stručnjaci savetuju kako da se usevi zaštite.

Više od hiljadu učenika od prvog do trećeg razreda izlazi na sportska borilišta u Šapcu da pokaže sportski duh na Malim olimpijskim igrama, dok đaci četvrtog razreda učestvuju u Sportskim igrama mladih. Projekat "Sport u škole - Rasti zdravo" Sportski savez Šapca organizuje od 2010. godine. 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dane Ilić
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]