Autoportret: Portret umetnika u mladosti, Anja Đorđević

Anja Đorđević je kompozitor i pevač. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za kompoziciju. Dobitnik je nagrade "Stevan Mokranjac" za operu "Narcis i Eho" 2003. godine.

Komponovala je za brojne pozorišne predstave: "Pseći valcer", "Barbelo, o psima i deci", "Švabica" i druge u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Napisala je muziku za predstave "Ne mreš pobjeć od nedjelje", "Svici", "Terapija", u Ateljeu 212.

Komponovala je za dokumentarne filmove, izložbe, kao i za različite multimedijalne umetničke forme. Nastupala je na Bemusu, Ring-ring festivalu, Belefu, Kanjiža džez festivalu, Egzitu, na Međunarodnoj tribini kompozitora.

U emisiji Autoportret: Portret umetnika u mladosti, Anja Đorđević u razgovoru sa sestrom, glumicom Vladislavom Đorđević i prijateljicom i saradnicom Karolinom Beter, otkriva prva muzička iskustva, zašto je strogi akademizam ne zanima i zbog čega uživa u poigravanju sa različitim formama i žanrovima. Tajno mesto Anje Đorđević je jedan specifičan prostor, a u rubrici Moj izbor otkriva literaturu i filmove koje voli.

Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić
Reditelj je Milan Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar
Autoportret Autoportret

Autor:
RTS

U fokusu četvrte televizijske sezone (od 4. marta RTS1, ponedeljkom) biće autori i stvaraoci različitih generacija. [ detaljnije ]