Pesma Evrovizije 2018, prvo polufinale, prenos

Takmičenje za Pesmu Evrovizije, 63. po redu, održava se u Lisabonu pod sloganom All Aboard! ("Ukrcavanje") od 8. do 12. maja. Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je prvi put domaćin najdugovečnijeg televizijskog šou programa na svetu.

Zemlje koje se takmiče u prvoj polufinalnoj večeri takmičenja za Pesmu Evrovizije, u utorak 8. maja, su Azerbejdžan, Island, Albanija, Belgija, Češka Republika, Litvanija, Izrael, Belorusija, Estonija, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Austrija, Grčka, Finska, Jermenija, Švajcarska, Irska, Kipar. ESC 2018, Eleni Foureira ESC 2018, Eleni Foureira

U prvom polufinalu nastupiće predstavnici devetnaest zemalja, od kojih će se u finale plasirati deset sa najviše osvojenih glasova publike i stručnog žirija zemalja učesnica. Osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u prvom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Španije, Velike Britanije i Portugalije.

ESC 2018, Mikolas Josef ESC 2018, Mikolas Josef

Glasovi publike i žirija biće objavljeni posle takmičenja na sajtu eurovision.tv.

Kroz 63. takmičenje za najbolju pesmu Evrope vodiće nas čak četiri dame - Katarina Furtado, Danijela Rua, FilomenaKautela i Silvija Alberto. Veliko iznenađenje izazvalo je angažovanje holivudske zvezde, glumice Danijele Rue koja je našim gledaocima poznata kao agentkinja Kenzi Blaj iz serije "Mornarički istražitelji: Los Anđeles".

ESC 2018, Netta Barzilai ESC 2018, Netta Barzilai

Prvo polufinale Pesme Evrovizije Radio-televizija Srbije direktno će prenositi na RTS 1, RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta od 21.00.

ESC 2018, Elina Nechayeva ESC 2018, Elina Nechayeva

Komentatori prenosa: Silvana Grujić i Tamara Petković
Urednik prenosa: Tamara Petković
Reditelj: Nataša Mićević

broj komentara 0 pošalji komentar