Ovo je Srbija

Dan pobede nad fašizmom obeležava se u svetu i kod nas. Na spomenicima iz Drugog svetskog rata biće položeni venci. U Nišu, Beogradu i Kruševcu održava se prvi defile “Besmrtnog puka”. U Jagodini, na spomen-groblju Crvenoarmejaca, vence će položiti delegacije ruske ambasade i grada.

Ni mesec i po dana od obrušavanja na stotine kubika zemlje na kuću Vladice Lazića u podjastrebačkom selu Babotincu, u opštini Prokuplje, ne nazire se rešenje problema. 

Zbog nesavesnih pojedinaca, radnici Vodovoda u Loznici gotovo svakodnevno intervenišu jer se u kanalizaciju baca svašta, od jorgana do životinjskih ostataka.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlada Srbije otvaraju obnovljeni košarkaški teren i novu teretanu na otvorenom u opštini Šid. USAID je obezbedio 72.064 dolara za obnovu starog terena i izgradnju teretane.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]