Pesma Evrovizije 2018, drugo polufinale, prenos

Takmičenje za Pesmu Evrovizije, 63. po redu, održava se u Lisabonu pod sloganom All Aboard! ("Ukrcavanje") od 8. do 12. maja. Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je prvi put domaćin najdugovečnijeg televizijskog šou programa na svetu.

U drugom polufinalu predstaviće se izvođači iz osamnaest zemalja, među kojima i predstavnici Srbije - grupa "Sanja Ilić i Balkanika" sa pesmom "Nova deca", pod rednim brojem 3. Ostale zemlje učesnice su Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina. ESC 2018, Srbija ESC 2018, Srbija

U finale će se plasirati deset pesama sa najviše osvojenih glasova publike i stručnog žirija zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu. Osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u drugom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Francuske, Nemačke i Italije.

Glasovi publike i žirija biće objavljeni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

ESC 2018, Srbija ESC 2018, Srbija

Kroz 63. takmičenje za najbolju pesmu Evrope vodiće nas čak četiri dame - Katarina Furtado, Danijela Rua, Filomena Kautela i Silvija Alberto. Veliko iznenađenje izazvalo je angažovanje holivudske zvezde, glumice Danijele Rue, koja je našim gledaocima poznata kao agentkinja Kenzi Blaj iz serije "Mornarički istražitelji: Los Anđeles".

Drugo polufinale Pesme Evrovizije Radio-televizija Srbije direktno će prenositi u četvrtak, 10. maja, na RTS 1, RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta od 21.00.

Komentator prenosa: Duška Vučinić
Urednik prenosa: Tamara Petković
Reditelj: Nataša Mićević

broj komentara 0 pošalji komentar