Srbi sa petog kontinenta

Gost emisije Srbi sa petog kontinenta, urednika Dragana Gavrilovića je Vladimir Pištalo, zaslužni književnik, dobitnik NIN-ove nagrade i drugih priznanja.

U sadržajnom razgovoru, atraktivno snimljenom u Melburnu, Pištalo otkriva "tajne" njegove nove knjige "Sunce ovog dana - pismo Andriću",  koju je promovisao na dalekom kontinentu, a koja nesumnjivo našu književnost čini velikom.
Smeštajući Andrićevo delo usred ličnog književnog mita, Pištalo je svoju priču inspirisao kao pismo našem nobelovcu. Putopis iz sveta Andrićevog književnog dela, kombinovan je zapravo sa izveštajem iz našeg sveta. Beskompromisno demonstrirajući etiku književne odanosti, ali i odanosti književnosti, pripovedanju sveta, Pištalo razgovara sa Andrićem na način blizak onome, na koji je mladi Andrić razgovarao sa Gojom.  
O svojoj novoj knjizi, o utiscima o Australiji, percepciji sveta i drugim razmišljanjima i detaljima koji su pratili njegovu posetu na poziv Crnogorskog društva "Njegoš", sa Vladimirom Pištalom razgovara Petar Pješivac, takođe pisac, veliki poznavalac srpske i svetske književnosti.
Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičevićbroj komentara 0 pošalji komentar