Ovo je Srbija

U opštini Prokuplje aktivno je samo sedam od devetnaest predviđenih protivgradnih stanica. Dok u Radarskom centru Kruševac tvrde da je za takvo stanje odgovorna lokalna samouprava koja ne izdvaja dodatna sredstva za rad strelaca, u prokupačkoj opštini tvrde da oni nisu nadležni za to i da ne žele da krše zakon. Za to vreme, štete od grada višestruko premašuju iznos koji treba izdvojiti za rad strelaca.

Delegacije pobratimskih opština Dzeržinski u Kaluškoj oblasti (Ruska Federacija) i Mionica uspostavljaju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja, turizma, industrije, poljoprivrede i trgovine.

Više od polovine stanovnika Srbije, prema podacima iz zdravstvenih ustanova, ima povišen krvni pritisak. Uoči obeležavanja dana borbe protiv hipertenzije, lekari Instituta "Niška Banja" kažu da je prevencija najvažnija.

U Subotici se otvara farbika "Plastik Kam Ist" u čiju je izgradnju i opremanje uloženo više od tri miliona evra.  

U Užicu je izložena najveća maketa na Balkanu, autora Borivoja Vujića iz Beograda. Maketa sadrži 5.000 eksponata kao i 1.500 ljudskih figura.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Vesna Manojlović i Zorana Koršoš Nikolić
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]