Srbija na vezi

U emisiji, između ostalog....

Ljiljana Banjanin Vukić, profesor engleskog jezika i knjizevnosti, rođena je u Beogradu,   ali  već 40 godina zivi i radi u Nemačkoj. Osnivač je takozvane prelazne i dopunske nastave za nasu decu u toj zemlji, kao i više školskih punktova i klubova na teritoriji Ofenbaha, koji i danas postoje. Svoju poeziju i prozu objavljivala je u velikom broju časopisa u Nemačkoj, Austriji, Americi i tadašnjoj Jugoslaviji. Dobitnica je brojnih nagrada u zemlji i svetu, a njeni radovi prevedeni su na nemački, engleski, poljski, rumunski jezik. Prethodne nedelje organizovano,  književno veče u Matici iseljenika, bila je prilika da se njeni radovi predstave beogradskoj publici. O utiscima, novoj knjizi, u emisiji će govoriti Ljiljana Banjanin Vukić.

Iz izveštaja naših dopisnika iz Amerike i Kanade, gledaoci će čuti utiske učesnika promocije kratkog romana "Tajne i traganja" Ljiljane Stošić Marković u Torontu i  videti  kako je Udruženje Hercegovaca u Čikagu obeležilo slavu - svetog Vasilija Ostroskog.

Takođe, biće reči i o novom romanu Gorana Gocića "Poslednja stanica Britanija", kao i o Međunarodnom festivalu frizera na kome učestvuje i Beograđanin Igor Vasiljevicćoji već dugi niz godina uspesno radi u Bostonu....
 

Urednik i voditelj
 Tanja Adamović

Dezurni urednik
 Marija Cvijić

Realizacija
 Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar