Srbija na vezi

Među ovogodišnjim dobitnicima ''Zlatne značke'' Kulturno-prosvetne zajednice Srbije su i tri imena iz srpskog rasejanja u Kanadi.

Književnik Ranko R. Radović, Žarko Brestovac, humanista i mecena kulture i Miroslav Bata Marčetić, osnivač i direktor „Akademije srpske narodne igre". Akademija je dobila Povelju a priznanja su stigla u vreme njihovog velikog godišnjeg koncerta. Iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Humanitarna Organizacija "Naši Srbi" osnovana je pre samo dve godine u Čikagu, ali je za ovo kratko vreme prikupila značajnu humanitarnu pomoć. Tokom vikenda održali su novo donatorsko veče, u sali tamošnjeg Srpskog Sabornog Hrama. Izveštava Aleksandar Žigić.

Gost emisije ''Srbija na vezi'' je predsednik Srpskog kulutrnog saveza Švajcarske Zvonimir Jovanović. Govorićemo o aktivnostima ove srpske organizacije i predstojećem humanitarnom koncertu, gde će se prikupljati sredstva za izgradnju mini-fabrike u Velikoj Hoči na Kosmetu.

Šta pripremaju naši doisnici iz rasejanja čućemo od  autora emisije ''Povratna karata''  Vladana Jočića koji je  razgovarao  u Parizu sa našim ambasadrom pri Unesku Darkom Tanaskovićem. Iz Australije javlja se Dragan Caran koji govori o pozorištu ''Pilipenda'' koje je osnovano 2009. godine.

Muzički gost emisije izvođač i istinski čuvar srpske izvorne i narodne muzike Čeda Marković.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević
Reditelj Ernestina Gligorijević
broj komentara 0 pošalji komentar