Ovo je Srbija

Valjevo konkuriše za oko šest miliona evra od planiranih četrdeset miliona evra Evropske investicione banke i Kancelarije za javna ulaganja. Kako se Valjevo kotira sa svojim projektima, među četrdeset lokalnih samouprava koja takođe očekuju sredstva.

Učenici Politehničke škole u Subotici pripremaju projekat izgradnje letnje kuhinje za migrante u subotičkom migrantskom centru, u okviru akcije podrške fondacije "Ana i Vlade Divac" lokalnim zajednicama za saradnju stanovništva i izbeglica.

Grad Šabac je od 27. maja do 3. juna domaćin 38. Konvencije Federacije evropskih karnevalskih gradova. Najavljen je rekordan broj predstavnika zemalja koji će u nedelju u Velikom parku zasaditi drveće, a potom će prisustvovati defileu učesnika. Gosti će posetiti manastir Kaonu, Avalu, Frušku goru i Novi Sad sa ciljem da se upoznaju sa turističkim potencijalima Srbije. Biće izabran i novi predsednik Federacije karnevalskih gradova.

Zlatiborsko selo Jablanica je selo koje nema prislavu. Zato, je običaj da na drugi dan Trojica, prođu krstonoše kroz selo. Oni prolaze na konjima i zapregama i ovo je jedno od retkih sela koje taj običaj čuva od zaborava.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Vesna Manojlović i Dane Ilić
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]