Čovek sa tri karijere

U portretnoj emisiji "Čovek sa tri karijere", upoznaćete Prof. dr Zdeslava Zdenka Milinkovića, koji je u jednoj životnoj karijeri napravio tri, što samo po sebi podstiče novinara na susret sa takvom ličnošću.

Njegovo profesionalno opredeljenje i čestitost kojom zrači, nasleđe je porodične priče......
Častoljublje i patriotizam, zdrava ambicija i entuzijazam dali su veliki odraz u njegovoj bogatoj karijeri  -  spinalnog ortopedskog hirurga i svetski priznatog medicinskog stručnjaka, dugogodišnjeg upravnika Spinalnog centra Ortopedsko hiruske bolnice Banjica, velikog sportiste, ali pre svega, besprekornog roditelja i supruga.
Autor je izvanrednog inovativnog i jedinstvenog projekta pod sloganom "Ispravi se i vežbaj", koji ima, ne samo aktuelni, već i dalekekosežni značaj.
Pored svih postignutih uspeha u sportu i zasluga koje ima kao sportski lekar, znamenit je po tome što je već dugi niz godina i aktuelni lekar Srpske teniske reprezentacije....
Svojim autoritetom, ljudskom toplinom i smirujućim i nenametljivim  šarmom  fascinirao je naše najpoznatije tenisere...
Autor je 17 stručnih medicinskih izdanja, od kojih su mnoge prevedene na engleski jezik. Knjiga Sportska medicina, čiji je priređivač, a potpisnici tekstova brojni medicinski stručnjaci i njegove kolege, smatra se kapitalnim delom kada je reč o sportskoj grani medicine.

Uprkos dobrim prilikama, odoleo je iskušenju da ostane u svetu, a samopregornim radom i inovacijama, postao i poznat i priznat stručnjak u svetu......
Odanošću svojoj profesiji i svom narodu - Zdeslav Zdenko Milinković ostavlja trag u vremenu.....
Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić
broj komentara 0 pošalji komentar